Alaplı Ziraat Odası

Alaplı Ziraat Odası > Haberler > TARIM BAKANLIĞINDAN ZİYARET

TARIM BAKANLIĞINDAN ZİYARET

Fındık fiyatlarının 9 TL ‘ye düşmesinden sonra Ziraat Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri tarafından bir taslak hazırlayarak Ankara’ya gittik.
Bu durumu genel başkanımıza ilettik. Genel başkanımızda Bakanlıktan randevu alarak 2,5 saatlik görüşmeler neticesinde sayın bakanımız yeterince fındık alımı yapacağına söz vermiş. O söz gereği sayın bakanımız odamıza fındık daire başkanı sayın Mustafa Bahar beyi ve TEMO yetkililerinden oluşan bir heyet Pazar günü odamıza gelerek Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle bir toplantı yaptık. Fındık Pazarlama Politikası 1 alıcının tekelinde kaldığını. Bundan kurtulabilmemiz için Devletin müdahale alımı yapmak şart olduğunu üretim fazlasına devlet stoklamalı gelecek sene üretim az olduğu zaman devlet stoklarından ürün karşılanması Emanete fındık verenlerin önüne geçmek için lisanslı depoculuğun geliştirilmeli Bakanlığın rekolte çalışmaları yaptığı zaman rekoltenin yüksek olduğu tespit edilmeli, müdahale alımı yapılacağını Devlet açıklamalı