Alaplı Ziraat Odası

Alaplı Ziraat Odası > Haberler > ŞEREF TÜRKOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

ŞEREF TÜRKOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

2015 yılı alan bazlı fındık destek listeleri askıdan inmiştir. Listelerde yanlışlık veya bir eksiği olanlar kaymakamımızın başkanlığında toplanan Fındık Komisyonu tarafından karara bağlanmıştır.
5780 çiftçimiz 69 bin dekar alandan fındık desteği almaya hak kazanmıştır. Alaplı ilçemize gelecek olan para miktarı 11.821.625,24 liradır. Bu paranın 15 Hazirana kadar çiftçimize ulaşmasını bekliyoruz. Bu para geldiğinde hem çiftçimiz, hem esnafımız ferahlayacaktır. Bütün çiftçilerimize ve esnafımıza hayırlı olmasını dilerim. Dilerdik ki bu destekten yararlanan çiftçilerimizin sayısı 8000 olsun, alanda 94 bin dekar olsun. Ne yazık ki vefat eden çiftçilerin arazilerinin veraset intikal işlemlerinin tamamlanmaması ve % 6 meyilin altında olan sulanabilir arazilerin destek alamaması nedeniyle sadece 5780 çiftçimiz desteklerden yararlanabilmektedir. Bizim temennimiz fındık bahçesini kim işliyor ise desteğini o almasıdır. Bütün fındık bahçelerinin destek alabilmeleri için sistemin yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Her çiftçimizin devlet desteklerinden yararlanmasını istiyoruz. Türkiye genelinde 4,5 milyon çiftçimiz var bunun 3 milyonu destekten yararlanabilmektedir. Yine Ziraat Bankasından kredi alan çiftçi sayımız 1 milyon civarındadır. 3,5 milyon çiftçimiz devletin verdiği krediden yararlanamamaktadır. Bu ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz.