Alaplı Ziraat Odası > Haberler > Odamız Başkanı Şeref Türkolu'nun Basın Açıklamısı

Odamız Başkanı Şeref Türkolu'nun Basın Açıklamısı

Çiftçilerimize verilen Alan Bazlı Fındık Desteği adeta bir işkence haline gelmiştir. Bakanlar Kurulunun tarım arazilerinin sulama abonesi borcu olanların Alan Bazlı Fındık Desteği ödenmemesini içermektedir. Oysa ki Bankalar mesken abonelerinin 50 tl borcu olana çiftçilerimize destek ödememektedir. Çıkan kararnamede sulama abonelerinin birkaç yıldır Aksayan borçlar içindir. Mesken abonesi olan vatandaşların borcunun yeni tahakkuk etmesine rağmen paraları ödenmemektedir. Bu olumsuz uygulamanın düzeltilmesi için Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu ’na ve Birliğimizin genel Başkanımıza gerekli talebimizi ilettik. 21.06.2016 Salı günü bu yanlış uygulamanın kalkmasını bekliyoruz.