Alaplı Ziraat Odası

Alaplı Ziraat Odası > Haberler > ÇİFTÇİLERİMİZİN DİKKATİNE

ÇİFTÇİLERİMİZİN DİKKATİNE

Çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı.Organik tarıma yeni kayıt olan çiftçilerimiz Çatak Projesine de geçmişlerdir ve dekar başına 135TL para almaya hak kazanmışlardır.Böylece ilçemize 130.000 TL gelecektir.Tarım İl Müdürümüz Necmi ÇELİK çiftçilerimizin gelirlerini artırmak için elinden gelen tüm fedakarlıkları yapmaktadır.Kendilerine bütün çiftçilerimiz adına teşekkürü borç biliriz.
Bütün çiftçilerimize; Çatak Projesinden yararlanmaları için organik tarıma geçmelerini tavsiye ediyoruz.Organik tarıma geçip Çatak Projesi destek ödemesinden yararlanan bir çiftçimiz; örneğin 20 dekarlık bir fındık bahçesinden 2.700TL para alacaktır.Bunun yanında organik tarımda da olduğu için ayrıca 2.000TL almaktadır,toplamda çiftçimizin eline geçen destek ödemesi 4.700TL’dir.Ayrıca fındığını organik statüde satacağını düşünürsek;örneğin 4 ton fındık satacak olan bir çiftçimiz 1tonda- 1.000TL fazla kazanç sağlayacağından 4 tonda toplamda 4.000 tl fazla para eline geçmiş olacaktır.Kısacası 20 dönüm fındık bahçesi olup 4ton fındık çıkaran organik tarım çiftçimizin eline;destekleme ödemeleri ve fındık satışından toplamda 9.000TL ye yakın para geçmektedir. Onun için çiftçilerimizin biran önce organik tarıma geçmelerini ve çatak projesine dahil olmalarını tavsiye ediyoruz.Odamız aracılığıyla hiçbir ücret alınmadan kayıtlarımız yapılmaktadır.