Alaplı Ziraat Odası

ZOBİS
Alaplı Ziraat Odası > Haberler > ALAPLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI ŞEREF TÜRKOĞLU BASIN AÇIKLAMASI

ALAPLI ZİRAAT ODASI BAŞKANI ŞEREF TÜRKOĞLU BASIN AÇIKLAMASI

Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın gayretleri ile mazot.gübre, toprak analizi desteği işlemlerini yaptıramayan çiftçilerimiz 29 Nisan 2016 mesai bitimine kadar işlemlerini yaptırabilecekler. Çiftçilerimizden bazıları yurt dışında, bazıları hastanelerde kalıyor. İşlemlerini yaptıramayıp mağdur oluyorlar
Bu gibi olumsuz hadiselere mahal verilmemesi için gurbete giden çiftçilerimiz köyde bulunan yakınlarına vekaletname verebilirler. 100 lira vekaletname ücreti için 1000-3000 gibi destekten mahrum kalmaktadırlar. Vekaletname alan kişilerde temsil ettikleri çiftçilerin adına kendi telefon numaralarını Odamıza kayıt ettirip işlemlerini takip edebilirler. Çünkü biz çiftçilerimizi bilgilendirmek için mesaj atıyoruz. Köy muhtarları ve Odamız delegeleri ile temas halinde olsunlar. Organik Tarım desteğinde 100 çiftçimiz dekar başına 70 liradan mahrum oldu.Fındık desteğinden 150 kişi dönüm başına 170 liradan mahrum oldu. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için hep beraber gayret edeceğiz.2015 mazot gübre desteğini yaptırmayan çiftçilerimiz 29 Nisan mesai bitimine kadar yaptırmaları halinde 2015 mazot, gübre , toprak analizi desteklerini alabileceklerdir. Ayrıca Alan bazlı fındık destek işlemleri ve Organik işlemlerini yaptırmayan çiftçilerimiz için Ziraat Odaları birliğine sürelerin uzatılması için müracaatımızı yaptık İşallah müracaatımız kabul edilir .